İyi Gelen Şeyler

Sinüzite Ne İyi Gelir?

Birçok kişinin yaşamış olduğu baş ağrısının en büyük nedeni sinüzit adı verilen sağlık problemidir. Ortaya çıkan ağrılar çekilmez boyuta ulaştığından dolayı birçok kişi sinüzite ne iyi gelir diye merak ediyor. Bu konuda bilgi almadan önce sinüzit ile alakalı detaylı bilgilerin öğrenilmesi gerekmektedir. Bu sayede ilgili rahatsızlıkla mücadele etmek daha kolay hale gelir.

Gözlerin arka kısmında ve elmacık kemiklerinin yer aldığı kısımda yer alan sinüslerde iltihaplanma meydana gelmesi sinüzit adı verilen sağlık sorununun ortaya çıkmasına neden olur. Sinüslerde meydana gelen iltihaplanma organizma kaynaklı olarak meydana gelir. Bu durum alın bölgesinde çekilmez ağrıların oluşmasına neden olduğu gibi sıvı drenajı yaşanmasına da neden olmaktadır.

Sinüzit hayat kalitesini düşürecek boyutta ağrılara neden olur. Ev ortamında yapılan bazı şeyler ile oluşan ağrıların dindirilmesi mümkündür. Bazı vakalarda oluşan ağrılar hayatı derinlemesine bir şekilde etkiler. Bu vakalarda kalıcı çözüme sinüzit ameliyatıyla ulaşılır.

Sinüzit neden olur?

Sinüzit neden olur

Bu rahatsızlığın sadece bir tek nedeni bulunmamaktadır. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerde ilgili sağlık problemi diğer kişilere göre daha fazla gözlemlenir. Geniz yapısında olan bozukluklar, yaşanan ağır solunum yolu enfeksiyonları, alerjiler ve mantarlar da sinüzit hastalığına neden olmaktadır. Sinüzit belirtileri ortaya çıkar çıkmaz tıbbi destek alınırsa hastalıkla mücadele etmek daha kolay olur.

Diş çürüklerinin sinüslerde iltihap oluşmasına neden olduğu bilimsel olarak tespit edilmiştir. Sinüzit yaşayan kişilerin enfeksiyonunun yayılmaması için diş kontrolünden geçmesi önemlidir. Ayrıca sağlıklı dişlere sahip olmak var olan sinüzitle mücadele etmek adına da önem arz eder.

Sinüzit belirtileri nelerdir?

Sinüzit rahatsızlığının en çok gözlemlenen belirtisi yüz bölgesinde oluşan basınç ve buna ek olarak meydana gelen ağrılar. Sinüzitin etkileri ortaya çıkmaya başladığı zaman kişi koyu renkli balgam çıkarmaya başlar. İlerleyen evrelerde burun akıntıları oluşur. Ortada bir enfeksiyon olduğundan dolayı kişinin nefesi kötü kokar. Kuru öksürük ve burun tıkanıklığı diğer gözlemlenen sinüzit belirtileri arasında yer alır. Burunda meydana gelen akıntı genellikle yeşil ya da koyu sarı renkte olmaktadır. Bu belirtileri sizlerde de yer alıyorsa en kısa zaman içerisinde tıbbi destek almanız gerekmektedir.

BENZER  Mitomani Hastalığı (Yalan Söyleme) Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Sinüzite ne iyi gelir?

Sinüzit hastalığıyla doğal yöntemlerle ve alınacak çeşitli önlemlerle mücadele etmek mümkündür. Doğa ananın bizlere bahşetmiş olduğu doğal reçeteler sinüzitin yayılmasını engelleyeceği gibi semptomların büyük oranda azalmasına yardımcı olacaktır.

A vitamini: sinüzit hastalığı üzerinde yürütülen araştırmalar sonucunda bu hastalıkla etkin bir şekilde mücadele etme konusunda A vitamininin aşırı derecede önemli olduğu tespit edildi. A vitamini bakımından zengin olan yiyecekleri tüketerek hastalık belirtilerinin yaşam kalitesini düşürücü boyuttan çıkmasını sağlayabilirsiniz.

C vitamini: bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahip olan c vitamini, özellikle solunum yolu hastalıklarıyla mücadele etme konusunda aşırı derecede etkilidir. Yaşanan solunum yolu hastalıklarının büyük kısmı beraberinde sinüzit adı verilen problemin oluşmasına neden olur. Bu hastalıkla karşılaşmamak ve karşılaşıldıysa etkilerini azaltmak için c vitamini alabilirsiniz.

Çinko: mineraller arasında yer alan çinko, solunum yolu hastalıklarıyla etkin bir şekilde mücadele etmeyi sağlar. Sıklıkla nezle ve grip gibi hastalıklara yakalanıyorsanız bu sinüzitin oluşmasına neden olacaktır. Bu durumun önüne geçmek için çinko minerali açısından zengin olan besinleri tüketebilirsiniz.

Acı biber: içeriğinde yer alan maddeler sayesinde acı biber tıkalı durumda olan sinüslerin açılmasını sağlamaktadır. Mide asidinin artmasına neden olduğundan dolayı gastrit ve reflü gibi mide ile alakalı rahatsızlıkları olan kişiler acı biber tüketiminden uzak durmalıdır.

Sarımsak: doğal antibiyotikleri sayarken listemizin başında her zaman sarımsak yer alır. Sarımsağın antioksidan özelliği vardır ve bu özelliği sayesinde sinüzitin daha hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar. Sinüzite ne iyi gelir diyorsanız birçok sağlık uzmanının cevabı kesinlikle sarımsak olacaktır.

Zencefil: solunum yolu hastalıklarıyla mücadele konusunda her zaman karşımıza çıkan zencefil, sinüzite iyi gelmesiyle de bilinmektedir. Özellikle çay şeklinde demlenerek tüketilmesi etkisinin daha kısa süre içerisinde görülmesini sağlar.

BENZER  Spor Yaralanmalarında Yapılacak İlk Yardım Uygulamaları

Antibiyotikler: sinüzit sinüslerde iltihapların oluşmasına neden olur. Bu iltihaplar var olduğu müddetçe sinüzitin etkileri gözlemlenmeye devam eder. İltihapların kurutulması ancak antibiyotik ilaçlarla gerçekleşir. Doktorunuz tarafından reçete edilen antibiyotik ilaçları vaktinde kullanarak iltihabın kurumasını sağlayabilirsiniz.

Tuzlu su: bir miktar suyun içerisine tuz karıştırıp bu tuzlu suyu burnunuza çekecek olursanız sinüsleriniz açılır. Bu uygulama bazı kişilerde alerjik reaksiyonların oluşmasına neden olabilir. Bu yüzden doktor tavsiyesi olmadan uygulanmamalıdır.

Sinüzit nasıl tedavi edilir?

Sinüzit tedavisinde genellikle antibiyotik ilaçlar reçete edilerek tedavi gerçekleştirilir. Çok sık gözlemlenen bir rahatsızlık olduğundan dolayı bu hastalıkla mücadele etmek için burun spreyleri de geliştirilmiştir.

Sinüzit alerji kaynaklı olarak ortaya çıkıyorsa alerjen maddelerden uzak durulmalıdır. Ayrıca alerji ilaçları kullanılarak sinüzitin etkileri azaltılır.

Sinüzit kronik hale geldiyse hayatınızın kalitesinin düşmesine neden olacaktır. Bazen doğal yöntemler ve kullanılan ilaçlar hastalığın tedavisine olumlu cevap vermez. Bu tip durumlarda tek seçenek cerrahi müdahalelerdir. Sinüslere yapılan cerrahi uygulamalar sonrasında sinüzit hastalığı tamamen ortadan kaldırılır. Sinüzit halk arasında basit bir rahatsızlık olarak görüsel de hastalığın etkileri hafife alınmayacak kadar fazla hale gelebilir. Ölümle sonuçlanan durumların dahi ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu yüzden en basit sinüzit vakaları bile önemsenmeli ve mutlaka tıbbi destek alınmalıdır. Ayrıca doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle hiçbir uygulama yapılmamalıdır.

Yorum yap